gingerbread biscuit

Måndagkväll och det är fyra dagar kvar till helg. Känns inte alldeles hemskt. Kom hem från skolan idag och bakade pepparkakor, riktigt gott men de är tyvärr nästan slut redan. Inte bara jag utan min brori har tryckt i sig en jäkla massa också... Annars har jag lite att stå i som jag inte riktigt känner för att ta tag i om jag ska vara ärlig. Vi får se hur kvällen utvecklar sig!


trött tjej

Lite för jobbigt att vakna när det är mörkt i tron att det fortfarande är natt. Något brutalt uppvaknande att inse att det istället är eftermiddag. Mitt planerade julbak utgår nog? Men det blir nog bra, kan ju faktiskt ohämmat äta upp pepparkaksdegen då. Nu måste jag nog äta frukost så jag vaknar upp lagom till bion ikväll. Luftslottet som sprängdes, wohoo!

Lite pics från gårdagen



let me feel you in my veins

Your voice was the soundtrack of my summer
Do you know you're unlike any other?
You'll always be my thunder

Your eyes are the brightest of all the colors
I don't wanna ever love another
You'll always be my thunder

So bring on the rain
And bring on the thunder

friiidaaaaay

Jaha, då var klockan strax efter tre och mörkret har redan lagt sig tungt utanför mitt fönster. Tur nog störs jag inte av det just nu, har det alldeles jättebra här med lite tända ljus och mitt blåbärsté. Föreläsningen idag handlade om kraftfull kommunikation och var faktiskt jättebra och värd att gå upp för. God lunch på Norrlands efter dessutom. Kände att det var bäst att maxa dagen när man ändå var uppe så tog en avstickare till Kraftis och drog ett löp för att kicka igång helgen liksom. Planerna för kvällen är högst oklara men nu hade jag tänkt lägga mig i sängen med iPoden som enda sällskap och mysa med senaste ELLE-tidningen. pussis



kände att det passade med bild som gör mig glad


Varning för långt inlägg...

Bodypump kan ju vara den bästa träningsformen någonsin. Styrketräning och på en timme går man igenom nästintill alla muskelgrupper till grym musik och har riktigt roligt. Kör man två gånger i veckan kan man skita i alla trista och krångliga maskiner på gymet och bara köra kondition där istället. Märks de att det gick bra att träna idag eller? Var lite orolig efter ett segt pass i tisdags men det var bara trötthet och efter en vilodag var jag i form igen! Blev lite taggad när det stod en sötis och blinkade lite fint åt mig utanför fönstret. Tyvärr lyckades han pricka in ben- och bicepslåtarna så var ju inte alltför gullig. Men bra motivation, blev ju tvungen att pressa på stenhårt då.

Nu har jag bara käkat lite kantarellsoppa med skorpor framför Biggest loser, mitt nya favoritprogram. Sorgligt men sant. Ikväll är det dock Criminal Minds som står ohotat kvar högst upp på pallen. Jag inser i skrivandets stund hur sorgligt det är att jag inte skulle överleva utan en tv. Ha ha ha...


the way your innocence taste

För ett lyckligt ögonblick på förmiddagen trodde jag att det var helg redan idag, men det varade ju tyvärr inte. Föreläsning imorgon i två timmar, känns lite för tröttsamt att masa sig iväg till enbart skolan för det... Men vissa tappra själar har ju faktiskt lektioner hela fredagar så klaga är väl inte heller helt OK. Fast jo. Jag vill ha mitt fredagsmys ikväll... Jävla Thoren.


likt en mus


freedom

När jag är ute och promenerar med älskade Siggis har jag för vana att pumpa svinhög musik i öronen samtidigt som jag dansar, hoppar, studsar, ja lite av allt faktiskt... Otrolig frihetskänsla ute i friska luften och INGEN som ser en. En vacker dag kommer säkerligen någon dyka upp medan jag viftar med armarna som ett jävla fån och då kommer jag skämmas måttligt. Men tills dess dansar jag vidare och idag fick jag t.o.m. håll när jag groovade till min nya favoritlåt.



iPod-älskling

Efter ett skrovmål med lökringar och originaldipp från MAX (kan inte bli bättre) sitter jag och leker lite med min efterlängtade iPod. När jag inte fick den med posten idag ringde jag och frågade vart de gjort av den och jag fick svaret att de registrerat att jag redan fått den för två veckor sen? Efter mååånga samtal hit och dit och lite bråk och skrik visade det sig att de fellevererat den och tyvärr fanns det inga fler i centrallagret. Men en vänlig själ på Elgigantens service fixade så att jag kunde hämta ut en ny direkt ur butiken. Fick mig ett par extra hörlurar på köpet, nice! Lite surt dock att jag egentligen skulle haft den för två veckor sen...


+

But if I had you, that would be the only thing I'd ever need.
Yeah if I had you, then money, fame and fortune never could compete.
If I had you, life would be a party, it'd be ecstasy.

tisdagkväll

Sitter och myser här ett tag medan köttfärssåsen som jag (!) lagat står och puttrar där nere. Övrigt folk är på ICA, allt blir ju så sent när man tränar. Gick riktigt trögt på gymet idag förresten och toppade hela upplevelsen med att tappa mitt übertunga hänglås på tån så det började spruta blod. Skönt var ju att detta hände endast iklädd handduk och fick springa runt där halvnaken med alla snälla damers hjälp. Jag lyckas såklart.

Nu på kvällen har jag varit riktigt förbannad men börjar lugna mig nu, är förmodligen för trött nu. Lite mat och så vill jag nog sätta ett skott i pannan på någon igen. Tummen upp?


mondaY

Är lite för trött på mornarna, även om jag började halv tolv idag... Praktisk marknadsföring stod på schemat och sen drog jag en sväng förbi Kraftis för lite lugn träning. Fick en liten kick där tror jag för kom hem och fick för mig att laga middag åt familjen. Jag liksom. Kyckling, ris och kokta grönsaker med sweet chili-sås. Okej, inte hjärnkirurgi direkt men babysteps... Skulle väl egentligen behöva plugga lite nu men tv-programmet "En plats i solen" är så mycket roligare. Britter som åker till sydliga breddgrader och letar hus. Drömma går ju. bye


söndag

Brukar ha en rejäl släng av söndagsångest den här tiden på veckan men nu mår jag helt OK. Kanske för att jag haft en rätt fullspäckad helg och nu först kan sitta ner och ta det lite lugnt... "Jobbet" i fredags var riktigt kul och kändes knappt som att man arbetade. Fick fri tillgång till en dunderbuffé, tårta, choklad och annat gottis. Dessutom fick jag ju umgås med Max hela tiden samtidigt som vi stod i baren och försåg gästerna med vin och andra drycker. Hur kul som helst.

Grym bio sedan och en sväng förbi Sara, landade väl i sängen runt tre. Sedan gårdagen och pappas födelsedag med storslagen middag, för att sedan ta sig direkt till Bergsbrunna och movienight och snacks med några toppendamer. The Holiday kan ju vara världens mysigaste film. Efter en lång prommis blev det en sen sänggång även igår så vaknade sent. Nästan direkt blev det en sväng till Kraftis, välbehövligt efter allt gottis. Efter ett löp, supergod middag och filmtittande sitter jag här. Snart är det helg igen...




do you care about all the little things, or anything at all?

Mirsal i min klass spelade den här låten under sin svenskredovisning och jag är helt fast.
Den är perfekt.


robert pattinson

Vaknade asmysigt av att min kära mamma kom in vid halv tio imorse och pussade på mig. Var egentligen alldeles för trött men drog på tvn och segade i ett par timmar. Nu har jag precis klämt i mig en brakfrukost med ägg, gröt, rostade mackor, smoothie och té. Funderar på att dra förbi Kraftis innan jag ska till pappa och fira men vet ej om det blir för omständigt. Filmen igår var i alla fall asbra tycker jag. Mycket ögongodis också. Tummen upp!


drömma går ju

Dagens insikt: Män som Edward Cullen existerar inte i verkligheten.


hektiskt

Kan ju slänga in ett till när jag ändå är på G, imorgon kommer ju ändå vara rätt stressigt. Fick idag veta att det inte blir en endaste liten ledig fredag fram till jul... Suger lite för mycket. Imorgon är det dock mössprovning vilket är kul, men lite ångestladdat. Va fan ska man skriva på mössan?!

Därefter blir det jobb på Stordammens jubileumsfest och sen blir det till att skynda sig som bara den till New Moon-premiären som ska ses med Sara och Maria. Längtar! På lördag fyller min käre far hela 50 barre så det blir till att spendera dagen där, men inget 50-årsparty. Det blir om några helger när min faster/hans tvillingsyster kommer hem från Teneriffa. Sweet! Måste dock finslipa lite på hans present imorgon. Som sagt, stressigt.


träna och traggla

Blev ju lite för stressad när mamma meddelade att hon 40 minuter innan BP-passet idag fortfarande var kvar i Stockholm. Blev till att slänga på sig velourdressen och hoppa på bussen. Var lite uppe i varv när jag väl kom till gymet och ja, som sagt har ju min hjärna betett sig väldigt trögt på senaste. Väl inne på gymet tänkte jag värma upp lite innan passet men kommer på att jag glömt min vattenflaska i skåpet. Ungefär en sekund senare kommer jag på att nyckeln till låset sitter på en gummisnodd runt vattenflaskan, som ligger inne i mitt låsta skåp. Härligt! Fick låna bultsaxen och brudarna trodde ju jag försökte bryta mig in när jag stod där kämpade för att klippa sönder låset. Var lite roligt ändå.

Nu har jag lite för ont i magen efter att ha tryckt i mig en fet pastasallad, lite för fort. Hungrig som en varg. Snart Criminal Minds, l8r.


min gulle


torsdaaag

Blev en kort dag idag med enbart marknadsföring på schemat. Då mestadels av lektionen bestod av eget arbete drog jag hem eftersom utan min dator gör jag inte speciellt mycket nytta i skolan. Den obligatoriska sidan som skulle skrivas har dock inte blivit av, men till mitt försvar behöver jag nog min mamí att ställa lite frågor till så... Istället har jag lagat mat och rensat bland massa cd-skivor. Har hittat alla gamla godingar som Westlife, Five, Blue, BSB osv... Sitter och lyssnar igenom nu, åh nostalgi! Perfekt till långa bilresor, eller vad säger du Sara?

Dagens insikt/fråga: Hur överlevde jag ì 17 år utan torrschampoo?


Vill ha varma sommarkvällar som denna... Anna bjöd på en grym kväll.


pull me down hard and drown me in love

Onsdagkväll och klockan är redan över nio... Oj va dagen gick fort! Har precis slagit mig till ro. Har kommit fram till att jag är ovanligt trögtänkt för tillfället. Jag måste vart borta från skolan alldeles för länge och sluppit använda hjärnan för oj vilka dundertabbar jag drar till med. Gotta get my act together.

Efter skolan blev det ett löp på Kraftis och det håller i sig, kände mig pigg idag med. Därefter hem och laga egen mat och vet ni vad? Jag lagade faktiskt något ordentligt för en gångs skull. Kyckling med ugnsbakade grönsaker och tomatsallad. Stolt som tuppen. Nu har jag precis dragit en handduk över hela Sigge efter vår prommis i spöregnet. Halvmys men överkomligt med mys-musik i öronen. Nu blir det Italien-Sverige, kom igen då Scchhhwwweeden.

Så gjorde Italien mål precis när jag skrev det. Bra Joffa.


onsdag

Onsdag idag, lång sovmorgon som sagt! Ska strax bege mig till skolan för dagens enda lååånga mattelektion. Ska även försöka hinna med att lämna in min laptop innan så jag förhoppningsvis kan få den lagad. Har försökt göra en engelskauppgift på denna dator på morgonen vilket visade sig vara ganska så komplicerat. Trögt, trögt och åter trögt gick det, gamla word och allt. Om dagen går som den ska blir det även en sväng till Kraftis efter matten. bye

tisdag

Åh, denna vecka gick från att vara chill till att bli ytterst jobbig väldigt snabbt. Bl.a. därför att min tegelstenslaptop kraschat och jag måste göra lektionsarbetet hemma eftersom jag kan göra nada på lektionerna. Men även någon form av redovisning? Hajar noll... Aja.

Bra dag ändå typ. Var svintrött hela dagen och hade muntlig redovisning på svenskan imorse. Gick väl sådär. Sedan lååång håltimme som gick väldigt fort eftersom jag har riktigt roliga klasskompisar! Engelskan kunde jag som sagt inte göra någon nytta, så stack till gymet och drog mitt strå till stacken där istället. Hurtiga jag håller i sig och kände mig riktigt stark idag med. Hoppas denna känsla är här för att stanna! Nu blir det tv-mys för hela slanten, skolan får vänta till imorgon faktiskt. Lång sovmorgon också. Skönt!


Vill bara tillbaka hiiiit...


helgen

Trots all depression dagen söndag för med sig har jag ju faktiskt haft en riktigt bra helg! Igår flög jag runt halva Uppsala med la familia. Storhandling, IKEA, Gränby C osv. Sedan blev det snabba puckar när jag kom hem. Mysmiddag, fix och trix och sedan bar det (med några avhopp och promenader på vägen) av till Sara och Tunis. Vi pimplade lite (?) vin sedan bar det av till Maria för kalas. Hade ingen som helst aning om vad vi hade att vänta men det blev en riktigt rolig kväll med massa nya människor. Och äntligen testade vi Järnvägsgrillen. Eller ja, de som hann... Roligt!!

Nu sitter jag och tittar på Biggest Loser. Helt galet blödig man kan vara, men de är ju så sjukt duktiga. Alla är vrålsnygga efter sitt hårda slit också. Inspirerande. Kanske blir en tripp till Kraftis idag ändå... Eller njae, kanske inte såååå inspirerande.






söndag

Usch ja, söndag. I vanlig ordning är jag riktigt deprimerad idag. Av den enkla anledningen att det är söndag så att säga. Sen är det ju också så att imorgon ska jag sätta min fot på Thoren Business School för första gången efter en fem veckors lång praktik och en veckas höstlov. Känns inte helt rätt... Men samtidigt är det väl lika bra att komma igång så man blir av med skiten. Förhoppningsvis kommer tiden gå fort fram till jul och sen är det ju bara nedförsbacke fram till sommaren. Då är det öveeer... Stay positive.

 


x

I understand feeling as small and as insignificant as humanly possible. And how it can actually ache in places you didn't know you had inside you. And it doesn't matter how many new haircuts you get, or gyms you join, or how many glasses of chardonnay you drink with your girlfriends... you still go to bed every night going over every detail and wonder what you did wrong or how you could have misunderstood. And how in the hell for that brief moment you could think that you were that happy. And sometimes you can even convince yourself that he'll see the light and show up at your door. And after all that, however long all that may be, you'll go somewhere new. And you'll meet people who make you feel worthwhile again. And little pieces of your soul will finally come back. And all that fuzzy stuff, those years of your life that you wasted, that will eventually begin to fade.

-Iris Simpkins


fredag

De var väl mycket som skulle blivit gjort idag... men det var väl inte mycket av mycket som faktiskt blev gjort. Mest har jag suttit och snytit mig (fräscht) och druckit te. Behövdes väl det. Imorgon ska jag på jakt efter något av de obligatoriska rosa till kvällen, men funderar på om korallrosa gills... I så fall kan jag ju köra en favorit i repris från mammas 50-årsdag på Kreta. Vad det andra rosa plagget i sådana fall blir, det är frågan. Men det visar sig. Nu tror jag att jag stänger ned verksamheten för fredagsmys och allt vad det innebär. Är i stort behov av en riktig sockerbombskväll. Mumma.




Klänningen.


torsdag

Jag kände mig stark som en oxe idag på gymet! Åh, härliga känsla. Ville inte sluta springa, inte sluta pumpa, bara fortsätta. Lite maniskt nästan. Grymt skönt i alla fall. Tyvärr infinner ju sig inte denna känsla allt för ofta men när den väl dyker upp lämnar den en fin eftersmak i munnen som man kan leva på ett tag. En rätt oväntad sådan eftersom jag dragit på mig en rejäl förkylning och en ordentlig till-och-från huvudvärk. Förmodligen därför det gick såpass bra dock, för jag var så förjävla trött på skiten. Ville inte tänka på det tråkiga. Fungerade prima i alla fall. Innan var det en mysfika med mina fina. Kanske var de som gjorde det ändå?


Maria, har ingen bild på dig på denna dator. Fixa?! Lördag?!


Is this how we say goodbye?

Ännu en dag har gått och jag vet inte om det är skönt eller jobbigt. Vill nog främst att dagarna ska bara rulla på nu, för att ta sig till julen och sedan påbörja nedförsbacken mot sommaren och studenten. Tyvärr känns det inte som att uppförsbacken nått sin högsta topp än. Men men, det är väl bara att kuta som en jävla dåre och sen rullar man ner. Jag är på god väg eftersom jag strax tryckt i mig en hel 200gram chokladkaka. Mums


Ja, en Kretaresa vore ju inte helt fel.


we're leaving things unsaid

Har börjat planera för framtiden, ja, tiden efter gymnasiet så att säga. För att klara sig levande ur dessa mörka tider måste man ju ha något att se fram emot. Som akuthjälp frossar jag i ostmackor och blåbärsté. Men om ca två minuter när det bara är smulor kvar kommer den där tomheten tillbaka. Så ja, bäst att skapa ett ljus vid tunnelns slut.


don't throw me away

Helgen har varit bra, riktigt bra. Kalas både igår och idag, för lite olika åldersgrupper bara. Igår var huvudingredienserna musik (gamla klassiker såklart!), alkohol och MAX-burgare medan dagen var en mix av släkt, leksaker, tårta och läsk. Jag går igång på båda.

Idag under min halvsömn hem från Nacka blev jag något sentimental och filosoferade över hur underbart det är att umgås med barn. För en liten stund känner man sig dyrkad, från topp till tå. Hur grym känner man sig inte när ens lillkusin gör allt i sin makt för att hindra min väg ut, för att tillslut kuta ut barfota i shorts och tischa och ställa sig i vägen för bildörren. Åh, jag blir helt salig när jag tänker på det där bekymmerslösa leendet som sträcker sig från öra till öra när man dyker upp. Tänk om det fungerade så i livet? Det räcker med att vara outtröttlig, glad, busig och köpa fina presenter som man sedan leker grundligt med och sedan är man hemma. Det ljuva livet typ.


Come get me Mr. Law

Idag är det lördag. Klockan är tre och mörkret börjar redan lägga sig tungt utanför mitt fönster. Har ni vart med om något mer deprimerande eller? Det är ju fortfarande morgon typ. Ja, USA-tiden har inte riktigt lämnat min kropp. Vid halv ett kom min kära mamma in och drog upp mig ur sängen... Blev en sväng på stan, köpte presenter till min kära kusin som fyllde hela fem barre igår. Kalas imorgon!

Nu sitter jag här med en kopp varm choklad och marshmallows. Det får mig att tänka på Jude Law i The Holiday. Inte för att jag behöver varm choklad för att tänka på den vackra nunan. Men ändå liksom. Känner mig extra nära honom såhär.


ett kärt återseende, eller?

Nu är det väl dags för ett färskt inlägg, eller vad säger ni alla mina trogna läsare? Hallå? NÅN?? Haha..

Nej men i ärlighetens namn är det väl dags att skaka liv i det här skeppet igen. Som ni kanske listat ut har jag återvänt från mitt besök i landet som är allt annat än lagom. Ja, USA var det ja. Har levt collegeliv som en riktig amerikanare, gått på lektioner med 300 elever och festat som en amerikansk jävla dåre. Ja, för det är så de gör, collegeeleverna. De hålls i hårda snaror runt halsen tills dess att de flyr sin kos till college och allt vad moral, etik och common sense heter flyger all världens väg. Det var en upplevelse min sagt. En otroligt positiv sådan och jag hade så sjukt kul. En sådan där erfarenhet jag inte för mitt liv ens förklara utan alla upplevelser, minnen och sjuka händelser finns inom mig. Det var en resa jag gjorde helt på egen hand och den ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Lärde mig dessutom galet mycket om mig själv, klyschigt men sant.

Nu är jag däremot tillbaka i sköna (?) kalla Sverige och det är sjukt hur fort livet faller tillbaka i samma gamla mönster. Är redan höstdeprimerad och behöver en semester. Någon som känner sig manad?

Nu önskar man ju att jag kunde slänga in någon härlig partyprissebild eller dylikt men tyvärr visar min laptop inga livstecken för tillfället så hänvisar till facebook.