Män som hatar kvinnor

Idag är det lördag och jag sitter och dricker en kopp i te i väntan på att klockan ska bli fem. Då ska jag möta upp Tobbe för att gå och titta på "Män som hatar kvinnor". Som jag har längtat. Är en riktig Stieg Larsson-junkie, så upp till bevis nu! Därefter ska vi äta en god middag någonstans på stan. Får se vart det blir! Mamma och Conny är och ser samma film nu, väntar på att mamí ska ringa och berätta hur den slutar. (hehe, internt skämt sen hon avslöjade hur den andra ARN-filmen slutade.)


fredag :)

Idag vart det sovmorgon och en morgonprommis med Sigge. Jätteskönt i solen, speciellt som det knarrade så skönt under skorna. Därefter mötte jag upp Maria på stan för att åka och spana in Gränbys nya utbud. Mymy, det var superfräscht och hittade en hel del jag gillade, framförallt inne på Vila. Dock hade jag lovat mig själv att lägga undan pengar till resan denna månad så hade inte speciellt mycket att röra mig med... Fick i alla fall med mig en bh från Twilfit, en kavaj från Vila och ett par jeansshorts och örhängen från H&M. Åh, hittade lite annat smått och gott jag är lite för sugen på, får se om jag kan hålla mig... Vi kilade i alla fall ner på stan och jag bjöds på pommes av min goda vän. Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, fajitas (gott!) och därefter ska jag kila över till Sara där även Linn väntar för lite fredagsmys! Perfekt dag.


stalker

Allvarligt talat! Jag börjar bli rädd för en stalker jag dragit på mig genom åren. När jag var på Gothia -05 med laget var våra grannar ett spanskt lag, jättespännande tyckte man då. Aja, i alla fall. En kväll var vi inne och snackade med dem och en söt kille hade jättefina ögon, bruna med långa ögonfransar. Så på knackig spanska sa jag det till honom, han blev glad och inget mer med det. Någon av killarna hade uppfattat våra msn så några dagar efter att jag kom hem la killen till mig och vi började prata. Då tyckte jag att han var gullig, dessutom var det lite spännande för jag var bara 13 år och han 18. På min födelsedag i september skickade han blommor till mig, från Spanien och jag smälte och tyckte det var hur fint som helst och vi pratade till och från i kanske ett halvår, på msn alltså. Han kan knappt prata engelska så han vågade knappast prata i telefon. Aja, sen rann det ut i sanden (trodde jag) men han fortsatte att maila och spamma mig tills jag till slut blockerade honom. Han började skicka mail till min syster som också blockerade honom. Detta var alltså ungefär 4 år sedan. Sedan dess har han inte lämnat mig ifred. Han ringer ofta (och lägger på, vanligtvis mitt i nätterna), smsar och lägger ut bilder på mig (som jag inte har en aning om hur han fått) på sin version av bilddagboken. Låt mig då påpeka att minnet han har av mig är en 13-årig liten fotbollstjej, en kväll, från Gothia och han är nu 22 bast. Jag har svarat, maxat mitt fula ordförråd och sagt alla möjliga saker för att han ska sluta. T.o.m. en kille på jobbet skrev ett hotsms på spanska där han presenterade mig som sin flickvän. Slutar han? NEJ! Just nu precis meddelade i alla fall Elina mig att han även har skickat mail till henne?! Alltså, jag väntar ju bara på att han ska stå utanför min dörr. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT!!!

Grey's Anatomy

Lite Grey's får en alltid på bättre humör. Lite depp att både George och Izzie ska lämna serien bara. Känns som spårar-varning i sådana fall...


Gammal bild, men men...

PALLA!

Finns det något drygare än tjatiga föräldrar?

Mamma:
Josefine, du måste lära dig att tvätta nu!
Jag: Men mamma jag orkar inte.. Jag är faktiskt sjuk.
Mamma: Jaha? Världen stannar inte upp för att du är sjuk.
Jag: Nej men jag vill inte!!!
Mamma: Du måste i alla fall lära dig att hänga tvätt.
Jag: När ska Jocke lära sig att hänga tvätt då? Det undrar jag! 
 
Sen fortsatte babblet medan jag gick in i mitt rum och genom att stänga dörren uteslöt jag tjatet.


sicko

Åh, idag har varit en pissdag. Jag som brukar ha så lätt för att hitta saker att göra här hemma har haft så tråkigt. Kanske för att det är första gången på väldigt länge som jag verkligen inte kunnat/fått ens gå utanför dörren. När man blir tvingad att göra något blir allt plötsligt så mycket jobbigare. Har i alla fall fått i mig lite mat och t.o.m. lite snickerstårta så känner mig faktiskt bra i kroppen. Nu är det mest för att uthärda isoleringstiden som jag är hemma eftersom man fortfarande smittar ett visst antal timmar. Men de timmarna är strax slut! Snart kommer väl folk hem från skolan så jag kan få vara lite social på msn dessutom. Känner mig liiite desperat.




Det var på tiden!

Eftersom jag vart ganska låst till tvn idag har jag suttit klistrad vid allt som har med den kungliga förlovningen att göra. Efter år av spekulationer och väntan har Daniel och Victoria äntligen förlovat sig och bröllop väntar under försommaren 2010! Vet inte varför, men någonting med bröllop och framförallt prinsessbröllop gör att det spritter av lycka i kroppen. Förmodligen är det väl alla drömmar om prinsar och prinsessor och bröllop och "leva lyckliga i alla sina dagar-tjaffs" från när man var liten som spökar. Hur som haver känner jag faktiskt att det var på tiden! Och de verkar så genuint lyckliga och kära. "En man av folket" som de säger. Sara, nu kan du faktiskt säga att du träffat en svensk prins, eller varför inte hertigen av Västergötland? Nice.

Något som frustrerade mig dock är att de Förenade monarkisterna i Uppsala anser att Daniel inte är en värdig man till Victoria eftersom han är "en vanlig kille". Och att Victoria borde gifta sig med en européeisk prins eller "i värsta fall" en adelsman. Hallå?! Vi lever inte på 1800-talet. Vi i Sverige ska väl ändå förespråka rättigheten att bli kär och gifta sig med vem man vill?! Kungafamiljen ska ju då vara ett föredöme för detta eftersom de faktiskt fyller en symbolisk funktion för vårt kära land Sverige. Nej, love Daniel&Victoria.


Kolla bara! Hur stiliga får man bli egentligen?

Fettisdag!

I all sjukdom har jag missat att det är fettisdag idag! Självklart infaller den när jag är magsjuk. Det är så jävla klockrent. Mamma kommer ha med sig massor av semlor hem i gammal sedvänja. Men egentligen vet jag inte om jag behöver lida så mycket. Är ganska så övergödad med semlor, det köps hem ganska så mycket av den varan under säsongen så har redan ätit en hel del. Och ändå är jag inte överförtjust i det, de ser ju faktiskt godare ut än vad dem är, men äter lite det som finns. Nej, fan va jag låter som en dammsugare nu. Det jobbet har ju Sigge. Men som Tobbe säger: "Ni har alltid så mycket godsaker hemma".  :)


MAGSJUK

Igår vaknade jag och mådde illa men brukar göra det på morgonen ibland när jag sovit dåligt så la inte speciellt mycket vikt på det. Under dagen fick jag emellertid yrsel, en helt ny känsla och illamåendet la sig inte utan blev bara värre! Åkte hem från skolan och väl hemma så blev jag varse om att jag blivit magsjuk. Och med det kommer de unlady like things man gör när man är magsjuk. Så låg deckad i sängen hela kvällen på Connys födelsedag medan alla satt där nere och åt supergod mat och tårta. Ibland är det lätt att tycka synd om sig själv... Kunde inte sova heller men nu kan jag i alla fall röra lite på mig och kan sitta vid dator och har mest bara ont i magen och mår illa när jag är uppe och går.

Det som dock gör mig riktigt arg är att jag har svenskaredovisning idag som jag kommer att få göra nästa vecka, alldeles själv framför hela klassen eftersom alla gör sin idag. Jävla skit. Får läsa den varje dag nu då så jag kan den jättebra...



Criminal Minds

Åh, efter en glans på tv.nu såg jag att det är repris på Criminal Minds strax. Hade helt glömt bort det och att jag ens missade det i torsdags. Visst, är sjukt trött men det är värt det, att hålla sig vaken så att säga. Nice.



Söndagsångest, old style.

Åh, trött! Har som sagt vart sjuk men idag fick det vara nog och jag körde lite kondis och sen ett Bodypump-pass. Skönt. Nu tar jag det lite lugnt framför OTH och väntar på att köttfärslimpan med fetaost och bacon ska bli klar! Sen tror jag att Tobi kommer hit för att titta på Beck och äta upp glassen från igår. Imorgon är det pisskola igen och jag är inte taggad. Någonstans. Imorgon måste jag även lära mig min redovisning. Nej, jobbig dag imorgon!

STRÖMAVBROTT!

Det visade sig att Tobbe bara var åksjuk igår (och lite bakis) så han kom upp till mig direkt när han kom hem! Vi åt bakad potatis med skagenröra och sen frossade vi i glass, chips och godis framför melodifestivalen. Mys! Han var dock jättetrött efter resan och en slitsam vecka så han somnade jättetidigt så imorse vaknade han också supertidigt och väckte självklart mig. Vi åt massa frukost och avslutade med muffins och donuts, yum.

För någon timme sen kilade han hemåt och jag satte mig och skrev lite på min svenskaredovisning, do tuesday. Sen vips, så blir det strömavbrott! Vem fan har lekt med sladdarna tänker jag, men det visar sig att hela gatan åkt på den rackarn. Ringer till min b-friend som bor i Bergsbrunna och det visar sig att även där är det strömavbrott och likaså i Nåntuna! När vi pratade slogs dock elen på här men inte hos T och den har tydligen inte infunnit sig än. Fan va trist, en av vinterns nackdelar säger jag! Sommar NU.


Älskar den här bilden! Tagen i Egypten.

Otur!

Åh! Kan man ha mer otur eller? Idag åkte jag och mamma till Gränby som sagt. Skulle köpa massa göttigt till ikväll eftersom min b-friend kommer hem. Middag, glass, godis osv...  När vi står i kassan och precis köpt allt får jag ett sms av Tobi där han skriver att halva familjen åkt på magsjuka, inklusive han. Stackars, sitta på buss i tre timmar nerifrån bergen och sem flyg hem och spy! Nej, tycker synd om honom faktiskt. Jättetråkigt med kvällen också, jag som längtat och planerat med överraskningar osv. Det får bli en annan gång, får trycka i mig allt själv tillsammans med familjen, för vill ju inte bli magsjuk jag å... :(




lördagmorgon

I ett halvvaket tillstånd imorse fick jag för mig att jag sovit jättelänge och satte på tvn eftersom "jag var tvungen att gå upp i tid". När jag fick en snilleblixt och tittade på text-tv för att kolla klockan visade det sig att den var 10. Liksom, 10! Så jag somnade om, eller ja, halvt som halvt. Glodde lite på tv. Sen har jag hunnit äta en donut, en hel skål chips och druckit två glas juice. Bra jobbat säger jag! Nu väntar jag på att mamma och Conny ska komma hem så ska vi till Gränby c. Trevlaaaans.

Gottis!

Jag och mamma åkte till gymmet idag. Hon för att träna och jag för att sysselsätta mig. Kan ju inte träna men blivit så otroligt rastlös att jag åkte med och tog en promenix på löpbandet. Visade sig inte vara det bästa då jag blev lite yr och fick ont i huvudet men det var ändå värt. Tog en lång dusch efter och bastade ett bra tag vilket var jätteskönt. Mamma kom hem från kurs idag med chokladbollar, wienerbröd, donuts, muffins, dammsugare och kakor. Köpte dessutom glass, chips och dip till kvällen! Kommer inte gå hungrig eller sugen med andra ord. NICE.

Borde ta en bild på hela tjofräset, får göra det sen. Nu äre Let's Dance som gäller.


En bild när jag gör det jag gör bäst. Njuter av onyttigheter!

Sorgligt!

Detta är en bild på Rihanna, tagen strax efter dess att hon misshandlats av Chris Brown. Hon ser verkligen illa tilltyglad ut. Dessutom togs denna bild strax efter misshandeln så alla blånader och svullnader hade inte hunnit utvecklats än. Fyfan, jag skäms över att jag haft honom som en av mina absoluta favoriter.

a1072.jpg
Den här bilden tog jag från
perezhilton.com och den kommer ursprungligen från tmz.com.

Vackra Rihanna innan misshandeln.

vovven

Imorse vaknade jag av att Sigge stod utanför min dörr och gnällde och krafsade på dörren (en ny grej han börjat med). Han stod ju där ett ganska bra tag innan jag reagerade och pallrade mig upp ur sängen och öppnade. Var så sjukt trött att jag inte ens tog mig för att titta på klockan och när Sigge hoppade upp i min säng och la sig raklång bredvid mig (?), orkade jag inte ens knuffa ner honom. Men det var bra, skulle det visa sig! Jag drömde en hemsk mardröm och vaknade av Siggis lena päls strök sig mot min kind, samtidigt som han gnydde. Upptäckte att jag hade gråtit i sömnen och världens bästa vovve hade märkt det och väckt mig. Älsklings-Siggis.


torsdag

Har spenderat en jättebra kväll med massa härliga tjejer hemma hos Jessica. Kom precis hem, fick skjuts vilket underlättade kvällen något så otroligt. Är supersnuvig, tog en bit chokladkaka när jag kom hem och känner inte ett skit vad det smakar. Men men, får sova bort det.

Jag är så glad att jag har så fina vänner. Det gör mitt liv så mycket bättre.


Är på min stationära så har tyvärr nästan inga bilder. Men denna lyckades jag finna!

Lov

I söndags vaknade jag upp och hade förjävligt ont i halsen. Sen dess har det pendlat mellan snuva och halsont och nu är jag så jävla täppt i näsan och trött på det! Eftersom det är lov och jag vill sysselsätta mig så mycket som möjligt passar sig detta inte alls... Hade tänkt träna varje dag då det är ett skönt sätt att rensa tankarna på, men nejnej.

Har vart ute med Sigge nu på morgonen och ätit frukost. På lovet har jag tagit mig tiden att göra ordentligt med frukost. Det har vart pannkakor, omeletter, äggröra (min specialité enligt tobi), bacon osv. Idag blev det bacon, ägg och knäckemackor. Och en kopp té såklart. Känner att det är ett otroligt bra sätt att starta dagen på, älskar verkligen frukost. Jag mår verkligen skit om jag missar den.


Dessa två kan jag inte bestämma mig för. Plånboken säger nej men viljan något helt annat.

You used to call me your angel

Nu har det vart ett sådant där uppehåll igen. Har inte kunnat skriva, inte kunnat uttrycka mig. Dock har jag insett att det krävs inte mycket tänka för att skriva... Faktiskt är det befriande att lätta på hjärtat ibland. Bara få skriva av sig och få ur sig lite av alla tunga känslor. Min älskade farmor fick i torsdagskväll ge vika efter en otroligt tapper kamp mot cancern. Jag har alltid stått otroligt nära både mina mor- och farföräldrar så detta är verkligen ett hårt slag för mig... Det är självklart detta jag syftat till tidigare, då utfallet av situationen har vart klar ett tag då farmors sista tid spenderades på hospice. Sista tiden var jättetuff för alla inblandade... Saknar henne så fruktansvärt mycket redan. Lovet kunde inte kommit mer olägligt då jag inte velat tänka, inte orkat. Men tack vare mina vänner har det gått bra, de har sysselsatt mig. Min pojkvän åkte till Alperna i lördagsmorse och vårt förfirande av Alla <3 dag blev självklart inte som tänkt då det t.ex. inte skulle innefatta mitt hysteriska sammanbrott över en pizza. Ja, ganska skör och ömtålig är man. Så nu längtar jag bara tills han kommer hem. Är så jobbigt att prata om detta, därför jag skärt bort den sidan av mitt liv i bloggen. Förmodligen kommer det undvikas i framtiden också eftersom det är högst känsligt.


I miss you,
I miss your smile
and I still shed a tear
every once in a while
and even though it's different now
you're still here somehow
my heart won't let you go
and I need you to know
I miss you

I know you're in a better place,
but I wish that I could see your face,
I know that you're where you need to be
even though it's not here with me


 


it's all going to become real, eventually.

Våren kommer vara jobbig. Har flytt från allt och vägrat hantera. Drunknat i förnekelsen i väntan på att slungas upp till ytan. Snart kommer verkligheten att spotta mig i ansiktet när himlen blir en ängel rikare. Men just nu finns bara förnekelsen.

the winter is coming to an end

Idag har jag dragit en positiv slutsats. Det är snart sommar! Okej? tänker ni. Men tänk efter. Det är redan den tionde februari. Liksom, hallå? Det var ju jul typ, igår? Veckorna bara flyger fram. Okej, jag har haft praktik i snart fyra veckor... Men i skolan kommer man vara dränkt i så mycket plugg att man knappt vet tid och rum. Så ja, tiden kommer gå fort där med. Snart ligger jag på playan på Zakynthos med världens bästa brudar och bara lever livet.



assault charges

Juste, vilken jävla mess det där med C.B och RiRi. Chris Brown har ju gripits för att ha misshandlat Rihanna så pass att han riskerar fängelse, två års vilkorlig dom i minsta fall. Detta ska då ha hänt påväg till Grammy Awards, därför de inte dök upp på galan. Förfärligt! Fan har ju alltid haft en grej för C.B, men detta. Never...


ririchris__opt1.jpg
Bilden är tagen från perezhilton.com

Måndag

Två stycken caesarsallader (en hemma, en på Kraftkällan), ett stycke träning, två stycken supersega ben, ett stycke praktik och ett stort stycke tv. Så har min dag sett ut i det stora hela. En dag som inte går till historien så att säga.


Sunday

Dagen har vart som en vanlig söndag. Gjort lite nödvändigheter och tränat. Åt precis, någon nudelgrej med baguette och världens godaste aioli. Min mamma gör verkligen den godaste aiolin någonsin. Vi fick receptet för mååånga år sedan när vi var på en restaurang i Spanien. Den har ätits flitigt här hemma sedan dess och blivit en riktig klassiker. Ikväll är det Beck. Har sett den, men kommer inte ihåg så mycket så kan titta igen! Nu är det bara en veckas praktik kvar, sen lov och back to school. Inte sugen på det alls! Nej... Men, våren kommer gå fort! Den måste bara infinna sig nu också.


H&M

Lite nya basic saker från H&M-katalogen. Lite kjolar, scarfs och diverse smågrejer har även infunnit sig men finns ej bilder på det längre.




lördag

Idag har jag en sådan sinnesjuk träningsvärk. Har aldrig haft såhär ont i kroppen någonsin och då är det illa med tanke på att fotbollen givit mig en och annan värk under elva år. Efter bodypump och en jävligt för lång promenad efter att ha gått vilse i skogen kan jag knappt röra på mig. Går som om jag har någonting uppkört där bak. Har ändå lyckats uträtta lite saker idag.

Först brakfrukost med min pojkvän, gillar att laga frukost till honom medan han ligger och snusar lite i sängen. Därefter skulle han bort och jag åkte till stan med mamí och Conny. Inhandlade en väska, andra för veckan. Fann en ny väska jag vill ha, rejäl beslutsångest nu. Kan väl inte köpa alla tre i tider som dessa? I och för sig lägger jag störst del av min inkomst på detta, väskor och skor. Kläder kommer ganska långt ner på stegen, trots allt. Därefter gränby och lite strosa. Köpte sista paketet av cornflakes med jordgubb och mörk choklad. Glad. Plockade upp två jackor hos kemtvätten. Åt en otroligt god hemgjord caesarsallad. Tog ett bad och åt värktabletter för kroppen. Nu är jag här. 




La undan pengar till resan gjorde jag också.  

Livet är orättvist.

Har inte skrivit nu, personliga angelägenheter. När något händer i mitt liv har jag en tendens att sluta skriva och slippa dela med mig av hur jag känner. Nu har jag bestämt att jag ska skriva ändå, det är på ett vis ett sätt att fly verkligheten. Likvärdigt att läsa en bok. Skriva lättsamt och inte behöva hantera vad verkligheten tvingar på en. Så därför ska jag försöka ändå. Även om ingenting reflekterar hur allt egentligen är.


Jag vill bara sova, tungt och länge. Sedan vakna och inse att allt detta bara är en alldeles för lång mardröm. Du ska må bra och allt ska vara som vanligt. Inte lämna oss. Mig. Inte idag, inte imorgon. Det är för mycket som lämnas osagt. Men nu är det försent. Det är som de säger, en fråga om dagar, timmar och minuter...