det gångna året.

ÅRETS MEST...

  • ROLIGA: Tbs (Thoren Business School) 
  • TRÅKIGA: Mitt stundtals icke närvarande goda betéende
  • JOBBIGA: Då vi inte var lika självklara
  • SAKNANDE: Gränbyskolan 9F
  • TREVLIGA: Egypten och Spanien
  • UNDERBARA: Att ha kontakt med bror min igen efter 5 år
  • HÄRLIGA:  Alla dagar på Lyssnaängen med gänget
  • KONSTIGA: Gothiaveckan
  • MINNESVÄRDA:  Brors studentdag
  • SÄMSTA: Killar som beter sig som drägg
  • SORGLIGA: De människor som inte kan uppskatta vad de har innan de är försent..
  • BÄSTA: Dagen du och jag blev vi, 11/4 §

Bilder kommer inom kort.


final day

Läser andra bloggares flitiga skriverier om nyår. Jag tror inte att jag någonsin varit så oengagerad av allt som jag vart detta år. Julafton kom och gick, nu står nyår på andra sidan dörren och jag har inte ens funderat på det. Man får ofta höra det där klassiska, efter nyår så...
"Ska jag gå ner i vikt" eller,
"Ska jag sluta röka" eller,
"Ska jag lägga ner mer tid på mina barn/mig själv" osv.. Men betyder dessa ord verkligen något? Har ordet 'nyårslöfte' verkligen någon sann innebörd? Om något sådant finns är väl idén ganska god att man startar om på nytt och lämnar det dåliga från de föregågna året bakom sig och välkomnar det nya.
Jag skulle behöva träna upp fysik, kondition och allt som har med kroppen att göra. Borde även bli mer sparsam, hälsosam och jag måste lära mig laga mat! Men framförallt måste jag bli bättre på att visa uppskattning och ta vara på de människor jag bryr mig om. Inte många kan säga att de har lika bra familj, vänner och omgivning som jag har. I mina ögon är ni det perfekta, även om jag inte säger det så ofta. Jag tar starkt avstånd från dessa människor som skriker ut meningslösa ord som "Du är mitt allt" och "Utan dig, ingen mig". Men ibland, bara ibland stämmer det, därför att utan er.. Skulle det inte vara någon jag.
er Josefine


shopping glädje

Jag tar tillbaka vissa hårda ord om rean, men inte alla. Jag uttryckte mina sanna känslor då under tidigare dagar var shopping i Uppsala stad en ren plåga. Idag, ett antal kläder rikare, insåg jag att även bakom denna reans hemska fasad dolde sig några guldklimpar. Ja, med andra ord har jag shoppat idag! Efter dagens slut har jag köpt 6 stycken toppar, 1 par pumps, skärp och jeans. Ganska nöjd måste jag säga.. Köpte även in morgondagens outfit, oj vilken lättnad! Har tidigare inte ens funderat på vad som skall bäras när det nya året ringas in. Det snurrigaste under dagen var väl då bussen åkte förbi Sävjas infart och bort till rondellen vid Sävja tre. Inte kunde den åka bakvägen då heller utan nej, busschauffören skulle promt åka tillbaka hela vägen och in den vanliga vägen. Ja du, kan väl förstå viss intelligensbrist efter en hel dags bussförande. Med det var allt sagt,
för stunden dvs.

det jag ser i horisonten är något jag vet att jag får

Ja, dagen blev ju lite inte som tänkt. Skulle kila hem från Tobbe tidigt imorse för att åka ner till stan med syster, men så blev icke fallet då Tobias mådde lite dåligt så stannade kvar istället. Jolle var även där men när han drog kollade vi återstående klart på High School Musical 2. Så gullig film men helt surrealistisk och overklig! Ibland blir de överdrivet så man nästan håller för ögonen, men trots det en klart sevärd film. När grabben min piggnade till lagade han mig en omelett och sedan ännu än då den första var så god! Kilade senare ner på stan och gjorde några ärenden, åkte hem igen för att sedan bege mig in igen med syster. Mys-fika på 018! Skulle sedan hem och äta middag med sötnosen, krigade för att köpa alla ingredienser på hemköp, sen när jag kommer hem visar det sig att båda våra bröder dragit hem halva stan så de fanns inte plats för nå mys. Han är påväg till mig nu, kanske lagar vi (=han) iordning något ändå... Flygande Babob (Jakob) är tanken, men får se om vi tar det imorgon istället! Är jättesugen på efterätten dock (banan & choklad). Lite sent för mat kanske..
Vi får se, kan blogga senare om detta mysterium!
ppussss.

i'm holding you closer than most

Sitter återigen på jobbet, jobbar extra på fritids @ Stordammen. Var på promenix idag, gjorde ett pärlarmand i rött/rosa/vitt. Jag börjar nästan tycka det är lite roligt nu, pysslar nu med ett lila vänskapsarmband. Tjatar som fan på Max att han ska hämta Sunes Sommar, vill se..! Men han vägrar, får väl ta och hämta den själv snart. Då blir det väl att dra på den och sedan käka lite mellis, sen blir de vällan hemgång. Är relativt taggad på en sväng på stan då jag fått massor av kritik om min kritik till rean! Får väl se om jag hade rätt eller fel, berättar senare. Skulle ju vara ytterst trevligt om jag hade fel faktiskt! Kanske spanar in nån match ikväll, tittade ju på Frötuna igår, vilket inte gick great. Men en eloge för krigandet i andra dock.
Haha, nu ska jag joina mina barn och lira lite miniclip! Seeee ya.


jobb?

Sitter på jobbet, första dagen av sex. Hittils har jag spelar diamanten, kallaha, vändtia, svarta maja, dam, citron, twister... Ja, och jag kom t.o.m en timme försent. Nu sitter vi i datasalen, har man mys eller har man mys?


världen räcker inte till

Jag är så jävla besviken på den s.k. rean. Ett skämt att den ens får kalla sig för rea, det fanns ju ingenting? Bara massa jobbiga människor som rycker och sliter i några få sketna plagg som de omöjligt kan tycka är snygga. Nej, bojkotta rean och shoppa i Stockholm istället. Syrran hade haft mycket mer lycka än jag i storstaden. Nåja, lyckades i alla fall kamma hem två toppar och ett solpuder som jag var i desperat behov av då mitt förra var slut. En stickad lila topp med puffiga 3/4 armar, tyckte att det behövdes något på den färgfronten att fylla ut garderoben med. Det inhandlades även en loose t-shirt med en gullig smiley-gubbe på. Behövde nåt som passar till de nya leggingsen. Solpudret var ett som rekommenderades från Sara, Loréal Glam Bronze. Har tidigare använt Clinique's "Brush on" vilket jag är mycket nöjd med, tråkigt nog är jag för snål för att fortsätta den vanan. Blir väldigt besviken på Sara om de nya pudret sviker mig? Skoja bara.
Är det ingen mer än jag som tycker de är förjävligt att spendera pengar på smink? Känns så himla ovärt, därför försöker jag alltid köpa in mycket när mamma är ute och reser. Det är väldigt ofta, så jag klarar mig i alla fall.
Kommer inte på något checkt avslut så..Hejdå!


tack älskling

Många fina presenter blev det, men den finaste var utan tvekan den jag fick av dig<3


image70

sjuk och jävlig, men gott humör. det är ju tamejfan julafton

Dagens;

Mamma räcker över sin nyskrivna bok till bror Micke.
Micke tar emot gåvan och utbrister: "Gud så bra, jag har ju precis slut på toapapper!"

Merry X-mas

God Jul allesammans. Hur mås det en dag som denna? Jag vaknade inte direkt med ett léende på läpparna då sömnen blev allt för kort, men allt ståhej som är igång på julaftonsmorgon gjorde mig på bättre humör. Morgonens kanon var i alla fall när vovven min skakade lite väl mycket på sig, slutade med att han vinglade in i soffan.
Jag är nästan helt iordninggjord, väntar främst på att klockan ska slå så att jag kan åka till faster min.
Dagen spenderas inte riktigt som föregående år, men snarlikt. Kommer bli lite kaotiskt dock. Vanligtvis serveras jullunchen kl 12.30 hos faster/farmor och resten av pappas släkt. Idag ska Birgitta (faster) jobba natt, så lunchen serveras inte förrän 14.00. Detta innebär trubbel då julmiddagen serveras 16.00 hemma hos mormor, där mammas släkt väntar! Med tanke på att de är 6 syskon på hennes sida är det svårt att göra några ändringar för min och Joakims skull. Blir därför att äta mycket (!) och fort. Missar antagligen stora delar av Kalle då mamma ska hämta hos 15.30.. Jobbigt läge, men jag är ju då ett större fan av Karl Bertil Jonssons jul! Hur firar du jul?

Jag ursäktar fjortisbilderna, men måste bara visa min fin fina siden topp. Måste tyvärr säga att kvalitén på min mobil-kamera absolut inte gör toppen rättvisa! De vackra örhängena fick jag av mammsen igår, tillsammans med ett liknande par. Halsbandet var de jag köpte igår :) 

         
                                                       

ett av Tinas påhitt



Adam & Eva bodde helt ensamma på jorden. En dag tittade gud ner & såg att Eva var ledsen.
 - "Varför är du ledsen?", frågade han.
- "Jo det är så här, Adam & jag kan inte knulla för jag har inget hål"
- "Nehe , gå till berget inatt så ska jag fixa det"
Eva gick till bergen och då kom det en hackspett & gjorde ett hål. Det är därför vetenskapsmännen är överens om att hackspätten är röd på näbben... Men nästa dag såg gud att Eva fortfarande var ledsen, så han frågade vad problemet var, & hon svarade;
-"Adam vill inte ha sex med mig för att jag inte har något hår"
Då svarade gud;
-"Men kom till berget i natt så ska vi fixa det"
Eva gick till berget och en babian kom & gned sig mot hennes pussy. Det är därför vetenskapsmännen är överens om att babianen inte har nått hår på rumpan... Men hon var fortfarande inte glad.  
Gud frågade vad felet var igen, då sa hon;
-"Jag blir inte våt"
Gud svarade;
-"Men kom till berget så fixar vi det" 
Eva gick till berget och så kom det en fisk som slickade henne där nere så hon blev våt.
Men där är vetenskapsmännen inte överens ifall det är fisken som luktar pussy eller pussyn som luktar fisk!


dan före dopparedan

Uppe med tuppen igen, var nere i S:t Per-gallerian och slog in lite klappar även denna helg. Gick lite sådär i början men det artade sig faktiskt med tiden. I slutet blev det riktigt bra, jag & Elina lyckades t.o.m kamma hem lite dricks (över 100-lappen). Det enda negativa var väl att laget kanske inte får alla pengar vi lovats, vaktis var och skällde lite på oss för att vi var för få. Men men, vi fick ju utmärkt hjälp av supersöta Bella och sen även av fini-Maria. Gick senare och köpte ett snyggt halsband på guldfynd för mina drickspengar, mohaha.
Imorgon är det julafton och jag är inte det minsta taggad. Vet inte om det inte slagit mig än, eller om jag helt enkelt inte är på humör. Ska bli kul att träffa hela släkten då, är inte ofta man gör de.
Jag ska i alla fall ha på mig en jättefin topp i rött siden, kan lägga in en bild senare. På halsbandet också, uppladdningen fungerar inte just nu!

Igårkväll kom Tobbisen hem till mig wiiith sushi, grrrrrrreat! Tråkigt att han i slutet geggade ihop sojan med tonfisk, bläää.. Men hann äta mig mätt på delikatesserna innan dess lyckligtvis.
Ikväll är det Just Like Heaven på TV, ett tips bara. übergullig film! Nästan lite tårdräpande faktiskt.
Ska kolla OTH nu, later.

högklassig humor

Det kan omöjligt vara så att denna reklam ska framstå på det sätt den faktiskt gör?

image63

det omöjliga blev möjligt

Dagen har endast spenderats på stan. Först i sällskap med mamma, vi köpte julklappar till mig och Martin men det blev bara ytterst få saker, seem to have lost my spirit for shopping. Till mig blev det i alla fall en ribbstickad långärmad tröja med knappar vid bröstet och ett par svarta "cat-leggings" (rå-snygga, nån slags skinnimitation). Fick även ett par handgjorda pärlörhängen, superfina. Mamma ville pracka på mig halsbandet till, men eftersom hon själv köpte det går det ju enkelt att förutspå att det senare kommer att vara till stor del i mina ägor. Mammas tendens att köpa köpa köpa, för att sedan inte använda är galen. Inköptes även en ny plattång eftersom den förra längesedan lämnat in sin avskedsansökan. Har spanat in den länge nu, vit med orangefärgade blommor från Åhlens. Tyckte den var lite tuff och superbillig, endast 400 kr! Kanske inte är den bästa, men men.. Kan ju leva på att den är snygg eller hur? Letade sedan förgäves hela dagen efter julklappar till mig själv men hittade dock ingenting av intresse. Får bli pengar istället. Sara kan ju säkert instämma om min virrighet, har jättedåligt samvete som släpade runt henne i alla dessa affärer, inte bara en gång utan två, tre eller kanske t.o.m fyra? Illa. Allt jag lyckades hitta var ett halsband, ett par örhängen och kanske en väska. Nej, skärpning alltså. Vart har min shopping-anda tagit vägen? Ingenstans kanske, eftersom jag för ett par dagar sen hittade massor av saker jag så gärna ville ha. Synd bara att jag glömde bort allt. Får återhämta mig på mellandagsrean, trots det att jag ska jobba under denna? Aja, det är fullt lösligt.
god jul påre

watch me as I walk away

Avslutning idag, fan va lyckat. Ingen tråkig jävla kyrkavslutning här, nej endast de bästa duger för Thoren. Rådhussalen var utsmyckad till max, vilket inkluderar julgran, ljus, julklappar, säckar osv. Hela köret. Richard stod för sången, tre skönsånger där han fick hjälp av Elin, piano. Tänk va våra lärare kan, de är inget ja bara säger. Han är sjuuuukt duktig på att sjunga, man njuter verkligen. Vi fick även veta att vi från och med nu har rabatter på vissa superbra butiker i stan och de kommer bara utökas. Till sist var det julklappsutdelning och Oliver fick öppna den första säcken som visade sig innehålla Thoren-tröjor! Svarta tjocktröjor med Thoren-loggan, nice modell för oss tjejer, figursytt dvs. Uppskattat må jag säga. Riktigt trevlig överraskning. Därefter bjöds det på julbord @ Norrlands. Här snålar man inte, utan de blev förrätt bestående av lax, skinka, korvar m.m. Därefter serverades diverse smaskigheter, prinskorv, köttbullar, janssons, gröt, sallader osv. Vväldigt fint trots det att jag inte uppskattar vare sig janssons eller gröt. Omtanken lös om vår kära lärarkår, men smaken sviktade väl. Är så himla glad att jag hamnade på Thoren, jag bytte ju linje en vecka innan dess att skolan startade. Katedral var det egentligen meningen att jag skulle gå. Eller Rosendal. Men katte främst. Sicket skämt.
Har vart på stan resten av dagen med vänner. Köpte in de sista julklapparna, imorgon ska jag in med mamma och köpa julklappar till mig själv, haha! Och till Martin.
ppuss.


image62

friend's night

Blev rätt rolig lektion, debatt för- respektive mot dödsstraff. Fick ganska mycket klarhet i ämnet. Ska strax byta om till mjukisbyxor och raggsockor för att sedan bege mig mot Adam. André ska plocka upp mig, så ska vi även gå förbi Martin. Får se vilka det slutligen blir som kommer dit, spelar ingen större roll.. Alltid lika kul! Saknar när man träffade gänget varje dag, somras.. Men men, alla är så uppslukade i sina dagliga rutiner, dvs skola, äta, träna, sova typ. Men vi fixar i alla fall ihop nåt i stort sett varje helg, glädjer mig!

Dagen till ära spenderades med Tobias på stan. Blev riktigt trevligt trots en dålig start. Köpte dock ingenting, men la undan ett par grejer och tittade ut lite saker som ska inhandlas under morgondagen! Då blire avslutning+jullunch på med Thoren på Norrlands, gamle goda Norrlands. Våran egen lilla restaurang tills dess att Thoren-restaurangen drar igång. Ska därefter ta en sväng runt i staden igen, denna gång med André och Jocke (tror jag). Har varit och julshoppat i snitt kanske.. 2 gånger/dag. Men så ska det va! Tråkigt med all julstress bara, tar kål på en. Dessutom jobbigt med allt folk på stan, armbågarna kommer fram då alltså!
do what i do, have fun.


jag vet att efter regnet kommer solens strålar fram

Har inte så mycket tid på mig, så detta får bli ett blixt-inlägg. Är ganska pigg idag eftersom de är sovmorgon till 13.30 varje torsdag. Mindre lyckat är att man blir väckt 09.13 (prick), av ett jävla samtal från August. Men jag svarade inte, utan ignorerade och försökte somna om. Kunde inte eftersom jag gick och la mig cirkus direkt efter att ja skrivit mitt förra inlägg, runt 20.30. SKÖNT.
Skulle gått på rättegång idag, men blev inte av. Får se vad Richard hittar på istället, säkert nåt jättesegt. Eller nåt kul!
Dagen för övrigt är relativt oplanerad, får väl se vad jag lyckas hitta på. Fått klagomål eftersom jag inte nämnt "Spice girls" fin- fina uppträdande på Gränby juldans. Maria, if your father only knew... Porrigt och roligt var de!
dags att kila,


Ludacrismas

Tove blev tvungen att jobba över, riktig workaholic de där, så hon dök inte upp idag. Men men, hade en trevlig dag med Maria och Sara! Får ragga upp Tove en annan dag, var ju taggad!
Har köpt klart alla julklappar, känns sjukt nice. Kanske köper nåt extra i sista minuten, men är i alla fall klar med alla! Riktigt stolt som blivit klar i sådan god (?) tid.
Är jättetrött, var uppe alldeles försent igår och way to early this morning. Var ju med Tobias rätt länge igår, mys. Först tog vi en promenix med prinsen, köpte lite gottis på kiosken och gick hem för att titta på Miffo.
Misstro är de värsta jag vet, för att tala om ingenting. Lita på det någon säger till dig, om personen i fråga inte är den lögnaktiga typen dvs. Att bli anklagad för nåt som inte är de minsta sant är troligtvis bland de jobbigaste som finns, trots det att jag vanligtvis bara ignorerar liknande händelser. Men ibland går det bara inte, känslorna går överstyr och man bubblar av ilska. Tillit.


you used to talk to me like I was the only one around

Har upptäckt att sängen har blivit mitt lilla blogg-krypin. Ligger alltid här när jag dokumenterar ett par rader om mitt till synes händelselösa liv.  Känns så avslappnat bara, alldeles casual!
Har slutat för dagen och om jag inte tar händelserna i förväg har jag praktiskt taget JULLOV! Så sjuuuukt nice. Jag kan inte ens skriva om det, så lycklig är jag.
Har lyckats avklara inte ett, utan två (?!) prov under dagens gång. Väl på engelska lektionen kom läraren fram och undrade om jag ville göra provet på direkten. Hade ju inte alls planerat att göra provet nu, inget plugg eller nåt så jag avböjde för att sedan ångra mig. Insåg att det var för lockande att slippa ha prov direkt efter lovet. De gick väl som det gick, hade glömt ett par ord och lite småsaker men hon har nog överseende, med tanke på omständigheterna. Har även gjort fek-prov. Vilken börda som lyfts från mina axlar. Fruktat en jävla lång tid och jag har äntligen gjort det! De gick faktiskt ganska bra. Mina rädslor om ett IG kommer iaf inte besannas! Tur det. Tror faktiskt att de kan bli ganska så bra!
Ska snart laga mig en bakad potatis med familjens (secret-recepie) röra. Mums. Ska sen ner till stan igen för att möta upp Tovis, Maria och Sara. Ska mysa med lite fika och kanske en och annan julklapp blir inhandlad.
Vi hörs!

image60image61


rastlös

Namn: Louise Josefine (Ekström) Ottosson
Födelsedag: 19910916
Hemstad: Uppsala
Ögonfärg: Blåa
Hårfärg: Blond
Längd: 165 cm
Höger/Vänsterhänt: Höger
Stjärntecken: Jungfru
Sko storlek: 36/37
Din svaghet: Min exceptionella lathet
Dina rädslor: Döden
Det första du tänker på när du vaknar: Helg? Helg? SÄG FÖRFAN ATT DE ÄR HELG?
När går du och lägger dig: Efter dagsskiftet, alltid.
Mest saknade minne: Då allt var oproblematiskt


Favoriter:
Färg: Alla möjliga
Mat: Asiatsikt
Sport: Fotboll
Djur: Hund
Affär: ska man välja EN?
Sallad: Ahlbergs
Nummer: 9
Tuggummi: Extra
Helgdag: Fredag
Årstid: Summer!


Har du någonsin:
Varit kär: Ja
Blivit dissad: Jorå
Rymt hemifrån: Njae, räknas nåt dygn?
Skolkat: Heheh
Sovit utomhus: Yes
Gråtit i skolan: Usch ja
Spytt i skolan: Blä nej, fast i busken bredvid
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: hahaahah, kuggfråga?
Sett en död människa: Ja
Ätit sushi: Oh yes, all the time.
Varit på scen: Ja
Varit full: återigen, kuggfråga?
Retats: Favoritsysselsättning
Blivit nerslagen: Never


This or that:
Pepsi/Cola: Cola
McDonalds/burger king: Donken
Choklad/vanilj: Chocolate
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Kött/veg: Either or
Tv/film: Tv
Gitarr/trummor: Guitarhero
Adidas/nike: Nike
Kinamat/mexikanskt: Chinese
MTV/VH1: MTV


Kan du:
Gå ner i splitt: Nej, hahahha
Skriva med båda händerna: Kan, men inte blir de vackert.
Vissla: Oh, så högt.
Blåsa en bubbla:Självklart
Rulla din tunga i en cirkel: Naej
Ha dina ögon i kors: Expert
Nudda näsan med tungan: Nästan
Dansa: Shake what your mama gave ya
Äta vad du vill utan att oroa dig: Ja, tyvärr


Vem var den senaste personen:
Du nuddade: Mamma
Du fick sms av: Maria
Du pratade i tfn med: Tobbe
Du sov hos: Tobbe
Msnade med: Jennifer
Du kramade: Bea
Sportade med: Danmarks IF


shake what your mama gave ya

Aoouhw. Gränbys årliga juldans idag, klassiskt. Riktigt värt och vilken stämning det var! Men jag anser fortfarande att årgången 91 är jävligt svårslagna när de kommer till dansen alltså, årets kull kunde inte utmanövrera oss.
Kom endast ihåg två danser, jenka och shottis. De andra baserades för min del av improvisation, vilket lyckades mer eller mindre bra. 4-manna shottisen var ju klockren, eller hur partners Kajsa, Morger och Phillie?
Lite besviken att mina vänner inte kammade hem vinsten i shottis-tävlingen men man kan väl inte få allt här i livet.
Ännu inte börjat på företagsekonomin. Fick nyligen vetskapen att morgondagens prov är helt avgörande för slutbetyget, kul.. Får se hur jag planerat att lösa detta.
De blir till att kolla på Miffo ikväll, 9 o'clock, tv3! Ska sega hela dagen i en stor hood-tröja och gråa raggsockor. Kan det blir bättre?

OBS! VIKTIGT!

Måste även tillägga att http://josefineottosson.blogg.se  absolut INTE är jag. Det är bara August som i brist på annan verksamhet försökt vara rolig och hämnas på mitt lilla påhitt att publicera inte så jättevackra bilder på honom m.fl.
NU VET NI DET!!!!

Oh, revenge is so fuckin' sweet
image59

hate it or love it, it's not like I care

Man antog att skolan skulle vara slapp sista veckan, men nixpix, inte i gamla goda Thoren inte. Första lektionen inleds me en dööö-tråkig film om stormaktstiden i Sverige (1600-talet för er som undrar) .. Får sedan 24 instuderingsfrågor som ska vara klara denna veckan, yey! Men men, resten va nice. Vi har några av världens bästa lärare må jag påstå. Elin, historia-lärare, du är guuuldvärd!
Ligger hemma i min säng nu, my favourite spot. Bör plugga lite fek, kommer kanske bli av lite senare ikväll. Då de även kommer bli CSI NY, sicken ovanlighet.
Usch, mitt hår känns inte fräscht idag. Fick lära mig av min frisör att man endast ska tvätta håret 1-2 gånger/vecka, men det låter ju helt absurt? Har försökt anpassa mig och mött henne på mitten med en 2-3 gånger/vecka, men nej fan, de här håller inte. Måste tvätta håret, NU.
baj

6-3



FINAL & SM NÄSTA!


tagga till

Kom nyss hem från stan, kunde ju inte motstå att åka ner när Sara stod för sällskapet (?!). Julklappsshoppingen övergick väl över lag till mer "det här ska jag köpa när jag får julpengar". Helt toppen faktiskt, ett måste att vi verkligen tar tag i detta och ses oftare. En bra start har vi fått i alla fall!
Köpte i alla fall en julklapp till mamma, säger inte vad av säkerhetskäl. Dessutom köpte jag ett par jättesöta grå ballerina (liknande) skor. Helt fel season, jag vet, men kunde inte motstå. Vackra ting tilltalar mig.
Roligt att Sara och jag delar samma åsikter om töser vars främsta intresse är att titta på sig själva i spegeln. Hade en riktigt rolig stund när vi iaktog dessa under våran måltid.
Nu är det inte många timmar kvar till match och nerverna börjar kittla i magen. Känner mig inte alls säker, sist jag kände såhär var de ju snudd på att vi fick lämna i kvarten. Nej, kommer inte på tal. Vi ska vinna, no arguments.
Ska ta mig en liten power-nap nu så att ja återfår lite krafter, gå på stan är inte bra för mina sköra (klena) ben.
seeee ya


dagens agenda

Nyligen uppvaknad, tillfälligt klädd i rosa kamel t-shirt a lá Egypt. Ligger här och förutspår dagens agenda. Har sedan tidigare bestämt mig för att ta en sväng inne i Uppsala stad, men efter närmare eftertanke är jag alldeles för trött. Märks nog på den ypperligt tidiga tiden jag är vaken, frivilligt dvs.
Ikväll är det semifinal, Håbo står för motståndet. Dags för lite re-bounce från kvarten. Taggad? Nix, eller jo på mitt "jag kan inte tagga då det endast gör mig nervös" kind of way. Så för fan, ja är taggad. VI SKA JU SPELA SM ELLER HUR?
Därmed är allt sagt,

I might lose my mind



You look into my eyes, I go out of my mind.
I can't see anything 'cause this love's got me blind.
I can't help myself,
I can't break the spell,
I can't even try.

I'm in over my head, you got under my skin.
I got no strength at all in the state that I'm in,

and my knees are weak
and my mouth can't speak.
Fell too far this time

Baby, I'm too lost in you ..

image58



wrapped up

Nyligen hemkommen från staden, haha sicken dag. Började otroligt dåligt då myself, Elina, Sara, Cissi, Frida, Maja och Bella fick snurra runt inne i S:t Per-gallerian och leta efter ansvariga för julklappsinslagningen. Snacket gick väl om vem som skulle prestera sämst, alla försäkrade varandra om att just de själva skulle inneha dåligast inslagnings-skills.
Mina och Saras missöden gör oss till starka kandidater;
"Efter ett inslaget paket säger damen att hon kan slå in det andra själv"
"När Sara börjat slå in skär paketets ägare in och tar helt över. Anser att Sara kan klippa snören eller dylikt"

Utöver dessa två händelser tycker jag faktiskt att vi skötte oss förhållandevis bra, är helt okej stolt alltså! Om de otacksamma jävlarna inte var nöjda får de väl slita upp skiten och göra de igen eller HUR?!

Drog sedan en snabb-lunch med Märiaaa, Ells bells och Sarisen. Fortsatte sedan runt i staden och kikade på diverse porriga (?) tomte utstyrslar. Finns det något sexigare än en tomte med bröst?
ska slagga en sväng nu och ladda inför kvällen,
have a nice one

cause now again I found myself

Nybadad och nyfixad, väntar på att klockan ska bli 14.40, då jag ska ta bussen ner till stan och möta André. Vi ska avklara lite julklappsshopping, taggad!
Imorgon ska jag, tillsammans med diverse lagkamrater, stå och slå in julklappar i ca 4 timmar i S:t Per. Fyfan säger jag bara, inte räcker det med att man har en jävla massa att fixa redan, blir man uppbokad där med. Nej fyfan. Jag vill bara få sova uuuut hur länge som helst, vakna av att Tobbisen puttar ut mig från sängen (haha). Inte av den där jävla alarmsignalen på mobilen. Nej uscha!
Det är tamejfan nästan redan mörkt ute. Vi ses väl i vinternatten då,
sköt om er


i mörkret inom oss finns vilsenhet

Snart är de fredag, morgondagen består av först ett om möjligt mer fruktat geografi-prov än tidigare trott. Dagens roliga var ju Adam-padam som kom med en,
"Men vadå, geografi är ju enkelt?"
Jo de brukar ju onekligen vara så, men icke denna gång. Detta är nog årets jobbigaste prov, som skall avklaras. Därefter ska jag även ha muntlig redovisning om Filippo som jag missade i måndags p.g.a. sjukdom. Har inte tittat på det arbetet under veckan utan ska göra de direkt efter provet imorgon. Får gå som de går, fokuserar mest på geografin nu.
Myself, Jennifer and Bisar have made a pact, we're helping each other out through all the ups and downs tomorrow. Hoppas de blir enklare så.
SItter nu och lyssnar på kläm-checka 'miss blue' som då alltid får mig på bra humör! Ska strax titta lite på SATC och sedan får dagens missade CSI Miami (katastrofalt att missa by the way) ersättas med Law and Order, Special Victims Unit.
Grymt opersonlig jag har blivit på sistonde, brist på engagemang antar jag. Ogillar dessutom att hänga ut sitt liv för omvärlden. Nej de får bli en annan gång.
latj me livet.

det är gott, great och gratis!

Klicka på denna länk, skapa dig ett konto och sedan får du gratis godis hemskickat i brevlådan.
Trust me, you'll love it!

http://www.gratisgodis.se/?r=197934



Maria Lucia

Oh så fin hon var. Golvade ju resten av Lucia-tåget. Eller var de ens ett Lucia-tåg, såg ingen annan än Maria? Hon var så himla söt, med stearin i håret och léendet som lyser upp min dag. Satt där stolt som en mamma över sin dotter, nästan så att tåren sved bakom ögonlocket. Sååå vacker!
Kändes helt mysko att vara tillbaka. Roligt att det fortfarande står "Joffa 4-ever" inristat på Jonas gamla skåp. Kommer inte ihåg vem som stod för konstverket, Elfineh, Mellis eller kanske lejonet själv? I vilket fall var det en fröjd att se! 
Oj vad jag kubbade efter Bullen när jag såg honom, Staffan mitt ögongodis. Till min lättnad hade inte kulan på magen minskat de minsta, den var lite stor och fin som vanligt. Kristina syntes tyvärr inte till, hemskt tråkigt. Men jag får träffa henne på JULDANSEN! Gränbys årliga juldans. Där ska jag vara och dansa skjortan av alla småskitar. (Hehe ^^)

Imorrn väntar det fruktade geografi-provet. Har självfallet vart så för bövelen dum att inte börja plugga än. Eller dum och dum, nått den tid på året då man inte längre orkar bry sig. Har fått hintat att provet dessutom är svårt, men det var väl inte direkt någon nyhet. Nej, nu blir de chips, dip och tv,
sayonara!
image55
Ack, sicken skönhet.


Jag glömmer dig aldrig vännen.

Dagen lider då mot sitt slut, mår faktiskt bättre än tidigare dagar. Har tyvärr inte fått något gjort då jag blir lite yr i bollen så fort jag läser en text. Får lämna det till imorgon! Ska även åka och titta på min lilla Maria som ska agera Lucia i Gränby, goda gamla Gränby. Fast hon vet de inte än, så skvallra förhelvete inte!
Hoppas hon blir glad för min lilla överraskning, ska bli så otroligt kul. Träffa alla gamla lärare, i alla fall de bra jävlarna. Saknar Staffis faktiskt, Kristina likaså! Mest mest mest Kristina. Har inte vart på området sedan juni detta år, trots att jag spenderat 3 otroligt lyckliga år där. Med undantag för vissa månader som var otroligt jobbiga... Ja, ingen i 9F undgick de kärlekstrubbel jag så länge var uppslukad av. Tack och lov gick jag vidare, antagligen för sent, men jag gjorde det åtminstonde. One of my bigger accomplishments in life.

 Det är otroligt hur mycket man kan lära sig på tre ynka år. Hur ens liv kan förändras. Under de åren skapade jag relationer som jag trodde skulle hålla livet ut. Jag hade aldrig tidigare stått någon så nära som jag gjorde med dig, du vet vem du är. Det är galet. Pratade häromdagen om julafton som vi spenderade tillsammans. Saknar vår vänskap så mycket att de värker i mig ibland, saknar hela din familj. Allt som hade med dig att göra. Jag visste att efter alla våra duster, några timmar långa, eller kanske flera veckor som de ibland blev, skulle du ringa. Och det gjorde du, tills den dagen du slutade. Du visste mer om mig än någon annan och likadant jag om dig. Jag vet att du förnekar det nu förtiden, men det spelar ingen roll. Jag vet och du vet. Vi var bästa vänner. Det kommer aldrig bli som det var, men de tre åren är något jag kommer bära med mig, livet ut. Det är verkligen ingenting jag säger, jag menar varenda ord. Inristat i mig, för all framtid.


balders balle

Sjuk idag igen, tredje dagen irad. Trodde mig först fått en däng av vinterkräksjukan, men tror nu snarare att ja ätit något dåligt eller liknande. Nåt som hållt i sig i tre dagar. Låter osannolikt jag vet, men orkar inte dra hela förklaringshistorian. Dagens roligaste var mor min som förberedde sig på ett "serious talk" angående blommor, bin och dess biverkningar.
"Josefine, du har ju haft morgon-illamående i ett par dagar nu... Är det något du vill berätta för mig? Om det är så, behöver du in..."
Jag kan då lugna mamma med att tillkännage, Jag är inte gravid! Inte vad jag vet i alla fall? Hahaha, skämt åsido. You don't have to worry.

Piss-jobbigt att jag inte kunde göra engelska provet imorse, måste nu istället göra det på omprovstillfället om cirkus en månad. A girl's got to do what a girl's got to do. Ska nog gå ner och göra mig en kopp te, det enda som slinker ner i magen utan ett frenetiskt bubblande där nerifrån. puss!

fjååårtiZz

image54
since 11/4 -
8 månader
§

hahaha jag är bara tvungen.. x)


     
Elina                     Alexander                   August                       Josefine

Om detta är mitt sista blogginlägg är det absolut inte av egen vilja, istället p.g.a att jag inte längre lever efter att ha offentliggjort dessa tidigare censurerade bildobjekt. Elina är högst troligt kapabel att ta till drastiska åtgärder för att hålla denna egendom privat!

Jag hoppas valet att publicera även bilden på mig själv gör förståelsen för min handling mer accepterad.


lucky is the shirt that covers your chest

Sjuk idag igen, men attended första lektionen ändå.. Blev tvungen att gå eftersom det är grupparbete. Manuset till teatern blev klart iaf, så nästa vecka smälleeere! Höhö.
Sitter och mumsar i mig pepparkasdeg, gott men inte lika som förra året? Konstigt. Sugen på knäck, vill vill vill ha!
Ska strax tippa upp ett hett bad sedan bara lägga mig och mysa! Just nu ligger Sigge och myser bredvid mig i soffan.
Aååh, mitt liv är så jävla tråkigt för tillfället. Eat sleep hockey, eller nåt. Aja, ska gå och käka upp brorsans chokladkalender nu eftersom Tobias ätit upp min (:O). Pussis.

I put my faith in tomorrow

FAN SÅ DÅLIGA VI VAR IMORSE. Aj aj aj, va ovärt de kändes att stiga upp 03.10 när de inte gick vägen, inte minsta lilla. Ja, vi åkte då ut i kvarten. Visst motståndet var alldeles för svårt, flera divisioner emellan oss men vi kunde åtminstonde förlorat lite värdigt chix. Men, är fortfarande nöjd med gårdagen så får leva på de.
Kom hem runt 9 snåret imorse, drog ett snabbt bad för att sedan få besök av Tobbisen. Även han var supertrött så vi somnade och gick inte upp förrän kl 4. Skönt. For sedan till Allians för att se lite innebandy, Saga-Årsta var först ut och de förstnämda imponerade stort på mig med sitt hjääärta. Kapten André får en extra guldstjärna han.
Tittade senare på Tobbes match, (Frötuna-Sirius). Lider med dem då de sista minutrarna åker på ett bakåtmål och matchen blir oavgjord. De var inte en glad obbe man hade då inte. Sötnosen då.

Historia redovisning imorrn då, var och en fick en historisk person under renässansen att fördjupa sig i. Filippo Brenelleschi, hört talas om honom? Nej, trodde inte de heller. Sök på
http://www.wikipedia.se och de kommer upp 3 rader.. Då äre illa. Men men, gjorde de bästa av situationen och fick ett helt okej resultat. Har inte läst på nåt vidare värst men känns som att de sitter helt okej ändå. Inställd träning imorrn dessutom, känns som att de kommer behövas då de känns som att kroppen kommer värka...
/Josefine Louise Ottosson

image43









Extra ppuss till my Maria §
kkärlek'

fotboll med stort F

Uppe med tuppen imorse då samlingen i Diös-hallen var redan 08.50. Vankades tre matcher i gruppspelet där endast vinnaren gick vidare. Och som vi vann! (Önskar jag). Första matchen var helt okej, spelade på bra och tryckte in två mål. Också ett bakåt dessvärre, men vad gör de när vi vann? Andra matchen var då riktigt katastrofal men lyckades även där göra en kasse så de blev lite points. De stod då mellan oss, återigen. Danmark eller Knivsta. Need I say more? DANMARK SÅKLART! I ett pressat läge växer vi med uppgiften och slår in 3 (mycket) härliga mål efter redan 8 min. Avancemanget kirrat!
Då blev det lite jobbigare, match inatt (Jag vet att de är imorgon, men de är natt för mig), 05.50. Samling 04.50, haha ska bege mig till Sara runt 04.20 snåret. Känns ju helrätt, eller inte. Ryktas om att det blir möte mellan de två danmarkslagen och ytterligare ett möte mot Fyris. Tufft motstånd, men kul att få störa topplagen lite.
Gjorde misstaget att köra en tre timmars-powernap idag. Kommer bli svårt att somna ikväll, men å andra sidan.. Never change a winning concept, and yesterday I slept no more than 3 hours. De blir nog bra.
Ska nu fixa mig lite chips & dip för att titta klart på Remember the Titans.
Baj baj,

gränby nostalgi

             

freaky friday

Or maybe not so freaky, but at least it's friday and thank God for that!
Ja, fredag i all ära. Man mår alltid sådär extra bra på fredagar, i alla fall jag. En liten adrenalin-kick då man är fullt medveten om att man får både vila och röja ett fåtal dagar framåt. Tyvärr kanske vissa har det som mig, då man även måste plugga, men som vanligt får de vänta tills söndag kväll!
Måste även be om ursäkt till Agge & Phillie, de var inte alls meningen att trycka bort samtalet och sedan stänga av mobilen. Jag är helt enkelt inte mig själv när jag sover, är däremot avundsjuk på den lunch-buffé jag missade p.g.a detta. Sushi, friterat, grytor. Asiatiskt, yes please.

Imorgon är det Lucia-cupen. Ska spela på förmiddagen, funderar även starkt på att åka dit redan under natten, då vissa lag börjar sitt gruppspel. Frågan är dock om jag då kommer orka spela själv. Förhoppningsvis får jag energi av en liten sleep-over i Anders Diös-Hallen.
Höres,

mamí


You're my strength when I'm weak
You're my voice when I can't speak
You're my eyes when I can't see
You see the best there is in me
Lift me up when I can't reach
You give me faith 'cause you believe
I'm everything I am
Because you love me

image19

Jag älskar dig


and she says

åh, skrivit ett långt jävla inlägg som mina klåfingrar lyckas radera. Orkar inte ens bli lack, då äre illa.
Måste fan sluta negga snart. Neggar ju över typ allt men ja är så jävla trött bara. Tisdagkväll då? Är typ hung up på att det är onsdag idag, kanske hoppas så jävligt så jag slipper företagsekonomin imorrn. Kanske, kanske.
Tisdagar är faktiskt den jävligaste dagen på veckan, skönt att inte ha träning eller liknande denna dag så man får åka hem och lägga sig. Slaggade cirkus två timmar idag, för att veckas av (världensbästa) mamma som beställt pizza. Oh, you know me so well. Hon hade även med sig en Lancome-mascara till mig sådär spontant, blev otroligt glad då jag var i stort behov. Inget öppnar ögonen som Lancome. Tänk vad en liten gest kan göra för humöret alltså.

Imorgon vankas träning, ganska skönt då gårdagens var inställd. En rejäl avhyvling väntar väl efter söndagens katastrofala insats. Förhoppningsvis kan man väl få lite klarhet i om de blir någe spel i Lucia-cupen till helgen.
Meeen lite rörelse blev det idag, hallå idrotten liksom? Haha, Marris och Callie, ni lyckas då alltid göra diverse otrevligheter omåttligt trevliga. Mindre roligt att ni utnyttjar mitt tillstånd dock. (Har de senaste dagarna ansetts vara utloggad från verkligheten, adjektiv som yr, lost, snurrig och hög har använts flitigt för att beskriva mitt betéende.) Dags att återuppta kontakten med verkligheten kanske, men å andra sidan.. Palla. In desperate need of vacation. Christmas Holiday, where are you?!


We used to have this figured out , we used to breathe without a doubt
When nights were clear you were the first star I'd see
Can we get this back, can we get this back...
To how it used to be



another winterday has come and gone away

Idag har varit en lång, relativt händelselös dag.
Började med att jag släpade mig upp ur sängen, understryk släpade. Kan inte gå upp nu förtiden, längtar efter helg varje sek.
Skoldagen inleddes med Geografi, inte mycket uträttat där för en gångs skull. Brukar annars vara ganska så effektiv. Senare väntade en tre timmar lång lunch, då jag lyckades göra ett matteprov som egentligen skulle gjorts efter spanskalektionen. Provet gick väldigt bra så känner att jag åtminstonde uträttat något idag. Spanska som sagt, vad kan man säga. Aldrig mycket uträttat där av någon. Händer inte så mycket.
Drog senare en snabbis på stan för att sedan åka hem och skriva novell med Tobias. Eftersom träningen var inställd för min del fanns det inte så mycket mer att göra än att glo på tv. En mycket trevlig sysselsättning må jag säga.
Vill bara sova men kan typ inte. Det går inte bara, de är fortfarande för tidigt på dygnet. Väntar en ganska jobbig dag i skolan imorrn så vore väl bra med en god natts sömn.

Juste, vi vann kvartsfinalen igår mot ESK. Men fan, inte var de bra alltså. Vi vann vår grupp och de kom sist i sin, som dessutom var lättare än vår. Vi borde dödat matchen långt innan avblåsning. Tyvärr fick det avgöras på förlängning. Tur att vi lyckades vinna ändå, igår var vi nog inte värda det. Men de är bara att tacka och ta emot!
Semi nästa.


släkten är värst

Nyligen hemkommen från kusinen Theo's 18-års get together. GRATTIS! Och vilket kalas de blev, haha! Släkten min slutar då aldrig förvåna mig. Jag tror inte det finns en roligare familj än min. Möjligtvis snällare eller lugnare, men aldrig att det finns en lika kul. Kvällen gick som vanligt ut på att skratta åt mormor och alla hennes infall, dvs "reta mormor" och den självklara, "Jag är bäst!"-diskussionen. Morbror Joakim och mamma Gabriella är som vanligt mest delaktiga under denna akt.
Intelligens-nivån är dessutom omänskligt hög så har självfallet lärt mig ett och annat under kvällens gång. Synd dock att inte besserwisser-Micke som normalt sett (tillsammans med morbror Joakim), bjuder på de elakaste kommentarerna, inte kunde medverka p.g.a. en plötslig uttryckning till Kongo, Afrika. Förhoppningsvis träffar man främlingen till jul!
Underbart god mat bjöds det på, ätit alldeles för mycket go´saker ikväll. PG har då alltid varit en utmärkt kock!
Kvällen spenderas antagligen med en rolig drös hos Tobbisen som förövrigt är ensam hemma.

Gårdagen var också väldans lyckat, mys med André, Adam, Alle & Jocke i form av en trevlig stund på Hardy's Grotta och en avslutning hemma hos moooi. Alltid lika kul med mina bros  :)